Søvnløshed

Søvnløshed

Forfatter: Stephanie A. Silberman

Forlag: Dansk Psykologisk Forlag

Udgivelsesår: 2010


Beskivelse

Cirka 10 procent af den voksne befolkning lider af søvnløshed. Selvom kroniske søvnproblemer kan føre til blandt andet emotionelle forstyrrelser, problemer med opmærksomhed og koncentration, vanskeligheder med at udføre selv simple gøremål samt øge risikoen for depression, er der en tendens til at bagatellisere søvnbesvær.

Denne arbejds- og selvhjælpsbog beskriver et effektivt trin-for-trin-program til behandling af søvnløshed, baseret på psykologiske og kognitivadfærdsterapeutiske principper. Videnskabelige undersøgelser har vist, at kognitiv adfærdsterapi er langt mere effektiv end søvnmedicin til behandling af søvnløshed, både på kort og lang sigt.

Bogen giver en lang række effektive værktøjer til forbedret søvnkvalitet uden medicin og dermed til øget livskvalitet og bedre præstationer i dagligdagen. Desuden beskrives søvnens fysiologiske processer, de hyppigste søvnsygdomme samt den mest anvendte søvnmedicin og dens virkning.

Bogen er skrevet til alle, der lider af søvnproblemer og til de læger, psykologer, psykiatere og andre professionelle, der behandler dem.

Stephanie A. Silberman, er ph.d. og klinisk psykolog med speciale i brugen af kognitiv adfærdsterapi til behandling af søvnforstyrrelser, depression og angst. Hun er konsulent for en lang række søvnlaboratorier og har egen privatpraksis i Florida.

Dansk forord af Jan Ovesen, speciallæge i ØHN-sygdomme og søvnmedicin, og overlæge i ScanSleep.